lørdag den 26. november 2011

Mandens nørdeaften

I dag skal min mand være nørdet med mere nørd på, når hans gamle folkeskolevenner kommer for, at spille HeroQuest! Nemlig!
For alle jer, som ikke ved hvad det går ud på, kan jeg sige at jeg heller ikke ved det. Ikke fordi min mand ikke har prøvet, at forklare mig det, men fordi jeg ikke fatter noget som helst af det. Min version: Det er et brætspil som også er noget rollespil, så er der orker og slagvåben med. Mere gider jeg ikke prøve at forstå. Men en kage skal de spillelystne gutter da have, så jeg har, efter instrukser fra manden, lavet denne kage til i aften:

God fornøjelse med spillet og kagen dertil.
Jeg smutter til julefrokost imens ;)

Tema: Disney's Cars

Er 4 dage nok tid, hvis jeg skal udtænkte, bage, fylde og pynte en Cars kage??
Ja! Men... denne gang må jeg indrømme, at jeg pga. den korte tidsfrist har fundet inspiration på nettet i en sådan grad, at det næsten er en kopivare... Hvis man på Google søger på "cars ckae" kommer der nemlig rigtig mange gode idéer frem blandt billedresultaterne. Den jeg har kastet mig ud i, dukker op i mange eksemplarer. Jeg ved derfor ikke hvem der er den originale ophavsmand til designet, men det er i hvert fald godt. Min version ser således ud:


Den indeholder tobleronecreme og mousse af blandede bær. Lagkagebundende er farvet røde med sorte og brune farvestænk.
Jeg håber modtageren kan lide den.

En rigtig prinsesse.....

...skal da have et helt slot til sin fødselsdag. Og det får hun!
Lærke, om er min kollegas datter har fødselsdag. Hun er i sandhed en rigtig prinsesse og fortjener derfor en fortryllende kage i hendes yndlingsfarve, som er lilla.

Lagkagebundende er lys lilla med swirls af pink og mørk lilla. Indholdet er nougatcreme og mousse af blandede bær. Kagen er smurt op med chokoladesmørcreme. Velbekomme ;)
Et stort tillykke til Lærke og tak til Tina for, at give mig endnu en kageudfordring.
.....I'm loving i.

søndag den 20. november 2011

Fødselsdagskager fra gemmerne


Kagerne her er fra min fødselsdag i marts 2011. Jeg fandt lige billederne i gemmerne og ville dele dem med jer.
Cupcakes med kakao og friske blåbær toppet med kakao smørcreme med grofthakket mørk chokolade.

Etagekagen var min første af slagsen, og var en sjov udfordring:
Den bestod af to forskellige kager. Den nederste er en mudcake med kokoscreme og chokolademousse. Øverste kage er en lagkage med rutebilskum og abrikos-appelsin marmelade. De tre cupcakes på toppen er som de andre, men jeg har brugt RI som topping i stedet for smørcreme.

Svigerfar 60 år = golfkager

Min svigerfar er lige fyldt 60 år, det blev fejret med surprisefest :)
Alle børn og svigerbørn havde på forhånd modtaget opgaver i dagens anledning, og min opgave var, at stå for kagerne til festen.

Min mand kender naturligvis sin far godt, og har derfor valgt hvilken kage det skulle være og hvilket fyld der skulle i. Valget faldt på en mudcake med nougatcreme og jordbærmousse med hakket mørk chokolade.

Da golf er en af svigers hobbyer ville jeg begive mig ud i en golfkage. Jeg søgte informationer og inspiration i massevis inden jeg gik i gang, og her er det færdige resultat:





De små golfboldcookies er citronsmåkager.

Der var ALT for meget kage!! Jeg synes ellers det så fint ud, men jeg har det også med at overdrive en del når vi snakker portioner.
Den store kage måler 30 cm. x 40 cm. og så var den 15 cm høj. Status: Det er kage til mange flere end 60! Til gengæld var der mange der kunne få rester med hjem, og det falder altid i god jord :)

lørdag den 19. november 2011

En cupcakehund

 Nu vil jeg prøve noget nyt! For en gangs skyld har jeg været MEGET flittig med kameraet i pynteprocessen, og derfor vil jeg nu lave en "how-to", så alle jer der læser med, kan lave en cupcakehund :)

Trin 1) Bag nogle muffins efter eget ønske og lad dem køle af.

Trin 2) Lav smørcreme eller frosting og kom det i en sprøjtepose med en stjernetylle på. Find alt frem, der skal bruges: Sukkerkugler til øjne, en halv stor chokoladeknap til snude, lange brune krymler til øjenbryn og mund, trekantet eller hjerteformet slik/pynt til ører, et halvt rødt cocktailbær eller lignende til tunge. Der skal bruges 2 muffins pr. hund.

Trin 3) Lav stjerner med smørcremen så det dækker hele overfladen på en muffin. Pak en anden muffin ud af papiret og skær et lille stykke af (fra top til bund). Læg derefter den udpakkede muffin oven på den anden med toppen ud af og den flade side nedad.           

Trin 4) Lav striber af smørcreme hen ad siderne, bagpå og foran, men udelad et mindre område i midten af fronten.
 Trin 5) Fra midten af det bare stykke, skal der laves to striber ud til hver side i bølger, så det ligner skæg.
Trin 6) Sæt ører på toppen og snude ovenpå skægget. Placer derefter øjnene over snuden.
 Trin 7) Lav strittende ører, ved at trække smørcreme opad og slippe trykket på sprøjteposen. Gentag 3 gange pr. øre, ved siden af hinanden og lav den midterste længst.
 Trin 8) Find chokoladekrymmelstykker som er nogenlunde lige lange og sæt dem på som øjenbryn og mund.
 Trin 9) Sæt to ekstra stykker krymmel på i den vinkel du synes. Denne hund skulle gerne se glad ud, derfor vender de opad. Sæt cocktailbærret på som tunge. Lav en hale af smørcreme bagpå.
Vupti, så er der hund :)

Hindbærsnitter

Jeg har altid været meget glad for hindbærsnitter. Derfor hoppede jeg direkte ind på dr's hjemmeside, efter at have set Mette Blomsterberg lave netop disse kager i et afsnit af Det Søde Liv. Opskriften skulle printes og jeg skulle bage!

Resultatet blev himmelsk! Den opskrift er simpelthen bare genial.
Jeg har haft hindbærsnitter med på arbejde et par gange og ALLE elsker dem.


En dag gik vi til bageren og købte hindbærsnitter til et møde og blev svært skuffede over dem. Status: Jeg køber i hvert fald ALDRIG hindbærsnitter hos bageren så længe jeg ved, at min (læs: Mette Blomsterbergs) opskrift er meget bedre :)
En stang klar til udskæring


Lækkerier klar til servering


Skulle der sidde en enkelt derude, som er blevet inspireret til selv at prøve opskriften af, kan den ses her

Sygeplejerskekage

En fælles veninde blev i år færdiguddannet sygeplejerske og holdt derfor en fest for at fejre dette. Gaver var på sin plads, men jeg tænkte, at en kage ville være alletiders gave.

Tillykke med den nye titel Cecilie :)
Efter noget browsing på google og beregning af min tid, fandt jeg frem til en løsning, som jeg både havde tid til, og som ville være rigtig fin.
Masser af piller. Mums ;)
Jeg bagte (igen) en mud-cake, men havde ikke ingredienser til noget fyld, så det blev ved chokoladekagen, men til gengæld synes jeg, at jeg fik pyntet den rigtig fint.


Den røde fondant revnede, så der skulle selvfølgelig et plaster til.
Gaven faldt i god jord, smagte godt og så godt ud. Så bliver det da ikke bedre.

Gammelt indlæg på ny blog

Dette indlæg er hentet fra min gamle blog, da jeg ikke synes I skal snydes for den famøse Ko-Kage ;)

Min kusine Gitte: "Hej Co-zine, gider du bage kage til Kajas barnedåb?" Jeg: "Hej Ko-zine, ja det vil jeg vildt gerne, det ville være hygge, noget bestemt I kunne tænke jer?" Gitte: "Næh, du har HELT frie tøjler, men jeg kan godt lide chokolade."

Barnedåben var i februar 2011, der skulle være kage nok til 64 pers. Jeg bagte derfor en stor lagkage med tobleronecreme og hindbær-asti-mousse med mørk hakket chokolade, som jeg selvfølgelig har glemt at tage billede af... Men... Den kage det hele handler om i Ko-zine og Co-zine sammenhæng (noget vi begyndte at kalde hinanden i teenageårene) har jeg mange billeder af. Et udvalg kommer her:
Babyko til Ko-zines datter
Med små søde bier på

Koen er lavet af to mud-cakes med hindbær-asti-mousse med hakket mørk toblerone og pyntet med MMF. Græsset er  RI.
Alle var tilfredse med kagerne ;)

Classy...

God weekend alle sammen :)
Jeg blev simpelthen SÅ glad for den opgave jeg fik stillet, da denne kage skulle laves.
Opgaven lød på en kage til en 40-års fødselar. Den skulle være med mudcakebunde, tobleronecreme, noget til at bryde det søde (her valgte jeg en brombærmousse). Kagen skulle være sort, guld og hvid, der skulle stå 40 med store tal og ellers skulle den være elegant.

Jeg har længe ønsket, at forsøge mig med noget i den stil, men har ikke haft den rigtige modtager, så jeg glædede mig til, at lave denne kage.

Min kære mand blev sendt af sted til Sofisticake i Roskilde for, at købe guldpulver og sort fondant. Ren dovenskab i øvrigt, jeg gider ikke ælte sort fondant fordi der skal meget farve i, og det tager laaaaang tid.

Jeg samlede inspiration rundt omkring på nettet og fandt på dette design:


Mønstret på siden af kagen samt kanten øverst er hvid fondant rullet tyndt ud og limet på, derefter er de penslet med guldpulver. I midten af blomsterne er der ligeledes spiseligt lim med guldpulver i og på kanten af kronen er der penslet med guldglimmer.

Jeg har aldrig arbejdet med pulver før, og ved egentlig ikke hvad den bedste metode at bruge det på er, så hvis der findes en derude, som kan give mig et fif til en anden gang, tager jeg meget gerne imod. Jeg brugte nemlig godt 4,5 time på, at male alle mine "pølser", hvilket resulterede i meget ondt i den ene skulder dagene derpå.

Ikke desto mindre er jeg selv meget stolt af min kreation. Jeg håber også, at fødselaren blev glad for kagen.
Til sidst vil jeg sige, at jeg desværre ikke synes billederne yder kagen retfærdighed denne gang, men flot, det synes jeg den var.

*Over and out*

onsdag den 16. november 2011

Roskilde Boldklub - Rasmus 5 år

For et par uger siden fik jeg en seddel stukket i hånden. Sedlen var en bestilling på 2 kager, der skulle indeholde præcis det samme som min første FCK kage. Der skulle bare stå Rasmus 5 år og fodboldklubben skulle være Roskilde Boldklub.
Der er ikke så meget at sige om selve kagerne, da de er meget i stil med førnævnte FCK-kage, så jeg poster bare nogle billeder :)




Jeg kender ikke modtageren af disse to kager, men jeg håber han blev glad.